Saturday, January 26, 2013

Klassikaline tiramisu

Kõik mu vaieldamatud lemmikud koos - toorjuust, kakao ja šokolaad. Ei ole kahtlustki, et need head komponendid annavad kokkusegatult suurepärase maitseelamuse.

Algne retsept on pärit Carla Bardi raamatust "Suur väike šokolaadiraamat"

























4 suurt muna
100 g suhkrut
400 g mascarpone't (võib asendada ka toorjuustuga)
näpuotsaga soola
200 g savoiardi küpsiseid
200 ml kanget musta kohvi
50 g tumedat šokolaadi
1 sl suhkruta kakaopulbrit

Vahusta toasoe mascarpone/toorjuust. Mikserda munakollased suhkruga heledaks ja kooretaoliseks.  Sega ettevaatlikult sisse mascarpone. Vahusta munavalged koos soolaga kõvaks vahuks ja sega muna- juustusegu juurde.
Määri õhuke kreemikiht suure ovaalse serveerimisnõu põhja (mina kasutasin valge veini pokaale). Kasta küpsised korraks kohvi sisse ja lao kreemikihi peale. Kata küpsised kreemiga ja puista peale veidi riivitud šokolaadi. Korda tegevust, kuni kõik koostisosad on vormi laotud. Kõige lõpuks kata segu šokolaadiga ja riputa üle kakaopulbriga.
Tõsta külmkappi vähemalt neljaks tunniks maitsestuma ja tahenema.

No comments:

Post a Comment