Friday, August 31, 2012

Caesari mõjutustega roheline salat lõhega


Järjekordne lemmik. Ja pean tõdema, et tegemist on jällegi väga kiirelt valmiva kõhutäiega. Antud retseptist kahjuks või õnneks täiesti algusest lõpuni isetehtud Caesari kastme retsepti ei leia. Asendasin selle ajapuuduse tõttu poest soetatud Svanso Caesari kastmega. Kuna mulle tundus kaste natuke hapuvõitu, siis mahendasin seda Hellmann'si majoneesiga. Ja niimoodi toimides valmis siiani proovitust kõige parem Caesari kaste!

Teen siinkohal ka väikese hoiatuse edaspidiseks - siia blogisse hakkab nüüd suure tõenäosusega palju harvem uusi postitusi lisanduma. Ja seda kõike sellepärast, et täiskohaga töö, kool ja pere röövivad alates septembrist praktiliselt kogu mu aja. Kiire ja raske saab olema, aga ise olen need valikud teinud ja pole lisada muud, kui kulunud ütlus: "Peab meeldima" :)

Nüüd aga retsepti juurde. Antud kogustest valmib kahe inimese õhtusöök. Ja et toidugurmaane mitte pahandada, siis lisan veelkord, et tegemist pole õige Caesari salatiga vaid see on Caesari mõjutustega roheline salat.

Salat:
1 väiksem jääkapsas
2 peotäit kirsstomateid
300 - 400 g lõhefileed
praadimiseks õli
soola
värskelt jahvatatud pipart
riivitud parmesani

Krutoonid:
3 viilu ciabattat või muud paremat saia
1 sl oliivõli
1 küüslauguküüs

Kaste:
ca 1 dl Svanso Caesari kastet parmesaniga
2 sl Hellmann's majoneesi

Salati jaoks rebida sõrmede vahel jääkapsas parajateks tükkideks, poolitada kirsstomatid ja jaotada need taldrikutele.

Lõhefilee viilutada ja praadida pannil mõlemalt poolt nii et filee oleks täielikult valmis. Maitsestada soola ja pipraga. Lõpuks eemaldada lõhetükkidelt nahk (kui tükid on läbi küpsenud, saab naha palju lihtsamalt kätte).

Krutoonide jaoks tükeldada sai meeldivateks tükkideks ning segada need pressitud küüslaugu ja oliivõliga. Seejärel pane saiatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetada ahjus 200 kraadi juures krõbedaks ja kuldpruuniks.

Kastme jaoks segada Svanso kaste majoneesiga. Vajadusel maitsestada veel soola või pipraga.

Valada salat üle kastmega. Seejärel panna sinna peale saiakrutoonid ja lõhetükid. Soovi korral raputada salat üle veel riivitud parmesaniga. Salat on kohe söömiseks valmis.

No comments:

Post a Comment