Friday, June 8, 2012

Pasta carbonara

Klassikaline itaalia pastaroog, mis on peekonimaitseline, mõnusalt koorene ja parajalt rammus. Väga kiire ja lihtne valmistada. Minu üks kindel lemmik, mida võiks küll lõputult süüa! Ja seda päris tõsiselt. Kes veel proovinud pole, siis soovitan soojalt ja ma usun, et pettuma ei pea.

500g pastat (spagetid, penne, tagliatelle vms)
200 g suitsupeekonit
4 muna
50 g Parmesani juustu
3 dl vahukoort (või kohvikoort)
0,5 tl musta pipart

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks (al dente), kurna ja vala tagasi potti. Tükelda peekon ja pruunista pannil. Klopi lahti munad, lisa riivitud Parmesan ja koor ning klopi kõik ühtlaseks. Lisa kastmele pruunistatud peekon ja vala kaste pasta peale ning sega läbi. Kuumuta pastat paar minutit, kuni kaste pakseneb. Maitsesta musta pipraga ja serveeri kohe.

No comments:

Post a Comment