Wednesday, June 6, 2012

Karjuse pirukas ehk Shepherd's Pie

Huvitav viis kasutada ära näiteks eelmisest päevast üle jäänud kartulipüree. Mainiks ära ainult selle, et kartulipüree ei tohiks olla liiga vedel ega ka liiga soolane (täidis on piisavalt maitsekas). Püreed saab pirukale väga mugavalt kondiitripritsiga pritsida. Nii tehes jääb ka välimus ilusam.

Kartulipüree:
u 1 kg kartuleid
1,5- 2 dl piima
30 g võid
1 munakollane
soola

Keeda kartulid pehmeks, purusta pudrunuia või saumikseriga. Lisa piim, või, munakollane ja sega kõik segamini. Maitsesta soolaga.

Täidis:
400 g hakkliha
2 - 3 porgandit
2 küüslauguküünt
1 sibul
2 tl tšillipulbrit
soola
värskelt jahvatatud pipart
praadimiseks võid
150 g riivjuustu

Kuumuta pann võiga ja lisa sinna hakitud sibul, purustatud küüslauguküüned ja suuremateks tükkideks tükeldatud porgandid. Prae umbes 2- 3 minutit. Seejärel lisa hakkliha, prae kergelt läbi ja maitsesta tšillipulbri, soola ning pipraga.

Määri sobiva suurusega ahjuvormi põhi ja küljed kergelt võiga ning riputa peale natuke riivsaia. Seejärel tõsta vormi põhja u 1 cm paksune kiht kartulipüreed. Selle peale lisada kogu täidis ning riivjuust. Juustu peale pritsida kondiitripritsiga ülejäänud kartulipüree (teine variant on tõsta see täidise peale lusikaga ja ajada ilusasti laiali - võtaks oluliselt vähem aega). Küpsetada ahju keskmises osas 220 kraadi juures 20 - 25 minutit või kuni kartulipüree tipud on kergelt pruuniks muutunud.







No comments:

Post a Comment