Wednesday, May 30, 2012

Värskekapsa supp selleriga


Täna õnnestus mul hankida selle aasta esimene päris värske kapsas. Ma küll unustasin vaadata, mis maa toodang see on, aga antud juhul polegi see mulle oluline. Põhiline on see, et kapsas on värske ja täitsa selle aasta oma.

Kuuldes värsket kapsast potis podisemas ning tundes seda ülihead värsket lõhna, on väga raske oodata, millal see roog lõpuks valmis saab. Omapärase maitse- ja lõhnanüansi annab varsseller ja mahedust lisab sulatatud juust. Arvestama peaks ainult sellega, et värske kapsas tahab oluliselt vähem keetmist, kui üle talve seisnud kapsapea.

u 0,6 kg värsket kapsast
100 g varssellerit
300 g hakkliha
7 - 8 kartulit
100 g sulatatud juustu (Merevaik)
2 kanapuljongi kuubikut 
vett
vajadusel soola

Hakkliha praadida kergelt läbi, lisada hakitud kapsas ning varsseller, puljongikuubikud ja nii palju vett, et kapsas oleks vaevu kaetud. Keeta  umbes 20 minutit ja lisada tükeldatud kartulid ning hautada tasasel tulel veel umbes 10 minutit. Lõpus lisada sulatatud juust ning segada kuni juust on täielikult sulanud. Proovida maitsestatust ning vajadusel lisada veel soola. Serveerida hakitud maitserohelisega.








No comments:

Post a Comment