Monday, May 28, 2012

Ciabatta rukkijahuga

Kes minu eelmise ciabatta- teoga kursis on, see teab, et seal oli paaalju sõtkumist. Antud retsept on kordades lihtsam ja ajakulu on pea olematu. Ja seda päris tõsiselt - reaalne aeg, mis taignaga mässamisele kulub on võib- olla 10 minutit.

Kuna seegi ciabatta taigen on suhteliselt vedel ja sellest pätsikeste vormimine laua peal käte vahel on küllalti keeruline, kui mitte öelda pea võimatu, siis olen mina valmis taigna tõstnud kulbiga otse küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Seejärel raputan taignale peale natuke jahu ja vormin kätega ilusaks.

5 dl vett
25 g pulgapärmi või 11 g (1 pakk) kuivpärmi
1 dl rukkijahu
8 dl nisujahu
1 tl demerara suhkrut
2 tl soola
2 sl õli

Kui kasutad pulgapärmi, siis lahustada see vees, kui kuivpärmi, siis segada see kokku jahudega.

Segada kõik ained omavahel ühtlaseks massiks (jääb pudrutaoline) ja jätta rätiku alla 1,5 - 2 tunniks kerkima.

Kui taigen on kerkinud, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kolm pätsikest. Vormida need jahu abil ilusaks ja jätta 15 minutiks rätiku alla kerkima.

Panna ahju põhja kuumuskindla nõuga vesi. Küpsetada ciabattasid 250 kraadi juures 20 minutit. Ciabattad on valmis siis, kui ciabatta põhjale koputades tekib kergelt kumisev heli.

1 comment:

  1. 34 kraadises õuekuumuses valmis ciabatta ühes tavalises linnamaja ahjus ja tuli väga maitsev.

    ReplyDelete