Ja nüüd postitus mu kallile vanaemale, kes on selle retsepti pealkirja auga välja teeninud! Meie peres pole vist ühtegi, kes poleks saanud tükikest imehead vanaema tehtud võileivatorti. Retsepti hankis ta aastaid tagasi kohalikust sööklast ja sellest ajast saati kaunistab see pea igat minu peolauda ning hea viitsimise juures on see olnud ka argipäeva õhtusöögi eest. Kuna seda saab tõesti palju, siis meile on ta tõesti kahe päeva söök.
Just selle omapärase maitse tordile annab broilerimaitseaine. Ja seda tõepoolest ei saa võrrelda ühegi poest hangitava võileivatordiga, mis mulle ja paljudele teistelegi absoluutselt ei maitse. Kõige parem on võileivatort alles järgmisel päeval. Arvestada tuleb ainult sellega, et kaunistused võivad ajapikku ära kuivada.
Antud kogustest saab u nelja kilose tordi.
Põhi:
1 vormileib
0,2 dl majoneesi
1 puljongikuubik
klaasitäis vett
Salat:
u 1,5 kg koorega keedetud kartuleid
500 g majoneesi
500 g hapukoort
0,2 dl toiduõli (võib ka ära jätta)
350 g suitsusinki
1 purk marineeritud kurki
400 - 500 g tooreid porgandeid
soola
pipart
broilerimaitseainet
Kate:
u 300 g tooreid porgandeid
200 g riivjuustu
300 g täissuitsuvorsti
muid meelepäraseid kaunistusi
Põhja jaoks lõigata leivalt ära koorikud. Laduda leivaviilud kõrvuti kandikule. Lahustada puljongikuubik klaasitäies kuumas vees. Immutada leivaviilud puljongiga ja määrida igale viilule peale natuke majoneesi. Panna külmkappi seisma.
Salati jaoks koorida eelnevalt keedetud ja juba jahtunud kartulid. Kartuleid võib kas jämeda riiviga riivida või siis tükeldada - oma vaba valik. Mina olen siiani tükeldanud. Tükeldada ka sink ja marineeritud kurgid. Toores porgand riivida peenikese riiviga. Valada peale õli, hapukoor ja majonees, segada salatiks ning maitsestada soola, pipra ja broilerimaitseainega.
Salat jaotada immutatud leivaviiludele ning siluda pealt ühtlaseks.
Katte jaoks riivida porgand (vajadusel ka juust, kui pole valmis riivjuustu) ja tükeldada suitsuvorst . Kaunistada võileivatort meelepärase mustriga.
No comments:
Post a Comment