Lapsepõlvest meenub alati üks mu ema kohupiimakook, mis oli üks tema nn firmaroog, mida ta ikka külalistele ja lähedastele pakkus. Nüüd aga pole enam kellegi käest seda retsepti ega näpunäiteid küsida, kuid kunagi õnnestus mul vanaema retseptiraamatu vahelt leida väike sedelike pealkirjaga "Kaja kohupiimakook". Olen seda kooki mitmel korral teinud, kuid tulemus pole ikka päris see. Vaevalt, et keegi suudakski kunagi seda niivõrd head kooki päris täpselt järgi teha, kuid nostalgilisel on need katsetused siiski :)
Põhi ja kate:
8 dl jahuPõhi ja kate:
200 g võid
1,3 dl suhkrut
1 tl söögisoodat
Täidis:
1 kg kohupiima (Võiks olla rasvane. Mul on 12%- line)
350 g hapukoort
8 muna
0,5 dl suhkrut
Põhja ja katte jaoks segada ained kokku - peab jääma puruks. Täidise jaoks mikserdada kõik ained ühtlaseks massiks.
Pool purust suruda ahjuplaadile põhjaks. Selle peale valada kohupiimamass. Katteks puistata peale teine pool purust. Küpsetada ahjus 170 kraadi juures u 35 minutit.
Kui suurt plaati kasutati?
ReplyDeleteTegin koogi valmis ja tuli maitsev. Süües aga tundsin, et midagi on puudu. Selleks on näpuotsatäis soola :)
ReplyDeleteHuvuH
ReplyDelete