Minu koju leidis tee saumikser! Oeh, ma olen sellest kuidagi nii kummaliselt vaimustunud, et tahaks kõike ettejäävat püreestama hakata, aga tõele au andes, ei jõuaks me eladeski kõiki püreesid korraga ära süüa. Iseasi on see, kas need kõik ka maitsvad oleksid. Igaljuhul järgnev retsept on minu tänase päeva saavutus ja sametine on ta kohe kindlasti!
Hoiatuseks: suppi saab palju!
u 2 kg lillkapsast
8 - 10 keskmist kartulit
2 porgandit
300 g sulatatud juustu (Merevaik)
1 dl kohvikoort
2 sl võid
2 puljongikuubikut
valget pipart
soola
suitsupeekonit
värsket tilli
Hakkida lillkapsas väiksemateks õisikuteks ning panna koos tükeldatud kartulitega keema (vesi peaks köögivilju vaevalt katma). Lisada puljongikuubikud ja lasta pehmeks keeda. Keemise lõpus lisada peenikese riiviga riivitud porgandid. Kui kartulid ja lillkapsad on täiesti pehmed, valada enamus veest ära (kaussi või kannu) ning püreestada saumikseriga pudruks. Lisada pudrule sulatatud juust, või ja kohvikoor ning nii palju allesjäänud puljongit, et segu omandaks paraja püreesupi paksuse. Lisada maitse järgi soola ning valget pipart ja püreestada kõik korralikult veelkord läbi.
Serveerida praetud suitsupeekoni ja värske tilliga.
No comments:
Post a Comment