Proovisin ka esimest kord toidutegemisel õlut kasutada. Kappi oli jäänud 0,5 liitrine hele õlu. Esimese korra kohta jäi päris hea, kuigi liha oleks võinud veel tunni jagu kauem ahjus tasasel kuumusel haududa - oleks pehmem jäänud.
u 1 kilone praetükk
4 porgandit
1 sibul
2,5 dl heledat õlut
0,5 klaasi vett
3 küüslauguküünt
2 sl oliiviõli
1 sl balsamiäädikat
pipart
soola
Segada kokku oliiviõli, balsamiäädikas, purustatud küüslauguküüned, pipar ja sool. Määrida saadud segu lihale ja jätta külmkappi seisma. Mina tegin selle juba hommikul - siis saab liha piisavalt maitsestuda.
Kui liha on maitsestunud, tükeldada porgandid ja sibul ning panna need ka lihaga ahjupotti. Ideaalne oleks kasutada malmist potti. Mina kasutan veel malmpoti ootuses klaasnõud. Lihale ja aedviljadele valada peale u 0,5 klaasi vett ja küpsetada ahjus 200 kraadi juures u 1,5 - 2 tundi. Poole küpsemise peal lisada õlu ja küpsetada edasi. Kui liha valmis, lülitada ahi välja ja jätta veel umbes pooleks tunniks ahju nn laagerduma (minul jäi aega liiga väheks ja seetõttu ka veidi sitkem liha).
Serveerida keedetud kartulitega.
No comments:
Post a Comment