Monday, September 2, 2013

Pavlova kohupiimakreemi ja murakatega

 
Üsna varasest lapsepõlvest on veel meeles seik, kus ema läks metsa murakaid korjama. Ja kuna ma siis veel ei teadnud, kus ja kuidas neid korjatakse, siis millegipärast kujutasin ma ette, et murakad kasvavad metsalagendikel elektripostide otsas. Ja täitsa tõsimeeli uskusin, et ema ronis pangega elektriposti otsa ja korjas marju. Nojah.
 
Juulis õnnestus mul elus esimest korda murakale minna. Ja ühtlasi ka näha, milline see murakas päris elus metsas kasvades välja näeb. Ja ei kasvanudki posti otsas.. Kuna aga kogu see murakalkäik sai teoks tänu ühele mu heale sõbrannale, siis kogu selle postituse tänu ja au läheb talle.
 
Nii et, Kati, su kauaoodatud kaunikene :)

6 suure muna munavalget (toasoojad)
300 g suhkrut
2 tl valge veini äädikat
3 tl maisitärklist
1 tl vaniljeekstrakti
näpuotsaga soola

Kuumuta ahi 160 kraadini.

Vahusta munad soolaga küllaltki tugevaks vahuks. Lisa kolmandik suhkrust ja vahusta. Seejärel lisa teine kolmandik ja vahusta. Toimi ka viimase osa suhkruga samamoodi, kuni saad tugeva ja läikiva vahu. Tilguta vahu peale veiniäädikas ja vaniljeekstrakt ning sõelu peale maisitärklis. Sega kõik ettevaatlikult ja kergelt segamini.

Pane segu ühe kuhjana küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Silu munavalgevaht ringikujuliselt laiali ja tee keskele parajalt lai süvend. Sinna läheb hiljem täidis. Pane pavlova ahju ja vähenda kuumust kohe 110 kraadini. Küpseta ca tund ja 15 minutit. Valmis pavlova peab kergelt sellele koputades kumisema. Lase pavloval lahtise ahjuuksega jahtuda.

Täidis
200 g kohupiimakreemi
200 ml vahukoort
4 sl suhkrut
200 g murakaid
3 kiivit
peotäis mustikaid

Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks. Sega see kohupiimapastaga.

Laota pavlova keskele süvendisse murakad (jäta mõned kaunistuseks). Täida ülejäänud osa süvendist kohupiimakreemiga. Kaunista mustikate, kiivitükkide ja murakatega.

No comments:

Post a Comment