Monday, May 28, 2012

Hiina kapsaga kapsarullid

 Olen enda jaoks avastanud kapsarullid. Kui lapsena sai nende söömisest kategooriliselt keeldutud ning ema tehtud köögiviljatoitude peale ainult "fuih ja uih" öeldud, siis nüüd olen õppinud neid ise tegema ja, üllatus- üllatus, ka nautima. 

Kergelt tšillised, mõnusalt mahlased ja lihtsad valmistada. Hiina kapsast (üllataval kombel on tegu hoopiski pekingi lehtnaeriga) kasutades jääb ära ka see terve kapsapea eelnev keetmine ning tuliste lehtede ükshaaval lahti harutamine. Igaljuhul tasub proovimist!

1 suurem hiina kapsas
3 - 4 dl keedetud riisi
400 g hakkliha
3 küüslauguküünt
1 dl hapukoort
2 tl tšillipulbrit
soola
pipart
võid

Täidise jaoks praadida kergelt hakkliha, lisada purustatud küüslauk ja keedetud riis. Lõpuks segada hulka hapukoor ning maitsestada tšillipulbri, pipra ja soolaga.

Hiina kapsalt eemaldada ettevaatlikult lehed. Vasardata leherootsud - nii on parem neid rulli keerata. Panna igale lehele umbes 2 supilusikatäit täidist ning keerata kapsaleht rulli nii, et täidis seal korralikult sees püsiks. Asetada kapsarullid ahjuvormi, panna igale rullile peale väike tükk võid ja küpsetada kapsarulle ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.

No comments:

Post a Comment