Thursday, July 19, 2012

Väikesed pavlovad laimikreemi ja marjadega


Viimasel ajal satuvad siia blogisse ainult magusad ja väga magusad postitused. Endalegi jääb mulje, et sööme kodus vaid magustoite ja torte. Aga peale seda vahulist maiust luban postitada vahelduseks ka midagi soolast ;)

Antud kogustest saab kuus pisikest beseepesa.

Beseepesad:
2 munavalget (vähemalt pool tundi toasoojas seisnud)
noaotsaga soola
100g suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 tl tärklist (või 0,5 tl maisitärklist)
0,25 tl valge veini äädikat

Mõõda valmis suhkrukogus ja sega see vaniljesuhkruga. Keera ahi 160 kraadi peale.

Vahustada munavalgeid noaotsatäie soolaga nii kaua kuni vaht on juba paks, kuid tekkivad munavalgevahu tipud vajuvad veel tagasi. Puista vahu sekka 1/3 suhkrust ja vahusta 2 minutit. Lisa veel pool allesjäänud suhkrust ja vahusta jälle 2 minutit. Seejärel lisa ülejäänud suhkur ja vahusta niikaua kuni saad ühtlase, tihke ja läikiva vahu. Kui keerad kausi tagurpidi, siis ei tohiks munavalge gravitatsioonile alluda :) See võtab olenevalt mikseri võimsusest 5- 7 minutit. Nüüd tilguta munavalge peale veiniäädikas ja puista peale tärklis. Vahusta veel natuke.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga (võid küpsetuspaberi alla pintseldada natuke õli, siis ei hakka paber plaadi peal "sõitma").  Tõsta kahe supilusika abiga küpsetuspaberile 6 võrdset portsu ja vormi nendest seest nõgusad beseepesad.

Pane ahjuplaat ahju keskmisesse ossa ja alanda ahju kuumust kohe 110 kraadini. Küpseta beseepesasid 30 minutit. Ära ahjuust vahepeal ava! Kui 30 minutit möödas, keera ahi kinni ja järelküpseta beseed kinnises ahjus veel 10 minutit. Seejärel jäta ahjuuks paokile ja lase beseel täielikult maha jahtuda.

Laimikreem:
150 g (1 karp) maitsestamata toorjuustu (toasoe)
1 dl vahukoort
2,5 sl tuhksuhkrut
1 laimi mahl

Koori laim ja purusta see blenderis või köögikombainis. Pressi saadud segust välja kogu mahl. Vahusta toorjuust laimimahlaga ja sega kokku tuhksuhkruga vahustatud vahukoorega. 

Täida beseepesad saadud kreemiga ja kaunista marjadega.



1 comment: