Sunday, March 25, 2012

Manhattani toorjuustukook

Esimene kohtumine selle "kurikuulsa" ja kiidetud koogiga tehtud. Ja nagu paljud teised, pean ka mina tunnistama, et see on lihtsalt võrratu! Väga lihtne valmistada, võtab vähe aega ja tulemuseks on suussulav hõrgutis, mis võib küll kergesti sõltuvust tekitada, aga see on ka seda väärt. Nagu juba mainisin, siis konkreetse koogi tegemine on ülilihtne ja usun, et sellega saavad kõik hakkama. Kõige raskem selle juures on ehk ootamine, kuni kook piisavalt jahtunud on, et seda süüa saaks ;)


PÕHI:
u pool pakki Digestive küpsiseid
50 g võid

TÄIDIS:
450 g toorjuustu
1 dl suhkrut
2 muna
1 tl vaniljesuhkrut

KATE:
2,5 dl hapukoort
2 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

Põhja jaoks purustada küpsised ja segada need võiga. Mina kasutasin selle jaoks köögikombaini - sellisel juhul pole vaja võid eelnevalt sulatada. Saadud küpsisepurusegu suruda lusikaga lahtikäiva koogivormi põhja ja panna külmkappi tahenema. Pildil olev kook on küpsetatud 26 cm diameetriga vormis.

Täidise jaoks segada toasoe toorjuust, munad ja suhkrud ühtlaseks massiks. Kõige mugavam on seda teha köögikombaini või mikseriga. Toorjuustusegu valada küpsisepõhjale ja küpsetada ahjus 180 kraadi juures 25 - 30 minutit. Kuna juustukook armastab küpseda tavapärasest niiskemas keskkonnas, siis asetasin selleks ajaks ahjupõhja veega täidetud ahjupoti.

Kui toorjuustumass on enam- vähem hüübinud, tõsta see ahjust välja ja lasta umbes 20 minutit jahtuda. Selle aja sees segada katte jaoks hapukoor suhkrutega. Mina kasutasin 30% hapukoort - mõnusalt rammus. Usun, et piisaks ka 20%- lisest. Hapukooresegu valada ettevaatlikult peaaegu jahtunud koogile ja küpsetada ahjus 230 kraadi juures 5- 7 minutit, kuni on näha, et pealmine kiht on kuivemaks muutunud.

Serveerida jahutatult. Usun, et järgmisel päeval külmkapist võetuna on see veel eriti hea!

No comments:

Post a Comment