Wednesday, August 14, 2013

Kukeseene- suvikõrvitsa püreesupp

Hetkel valitseb vähemalt meie peres küll sügisandide küllus. Just eile saabus mu kööki uus suur laar suvikõrvitsaid. Ja üleeile naasin metsas korvitäie kukeseentega. Mulle maitsevad need mõlemad küll igal kujul ja tuleb välja, et koos süües veel paremini.
 
 
 
500 g suvikõrvitsat (eelnevalt seemnetest puhastatud)
150 g võis praetud kukeseeni
200 ml kanapuljongit
100 ml vahukoort
70 g toorjuustu
valget pipart
muskaatpähklit
soola
 
Tükelda suvikõrvits. Pane suvikõrvits ja kukeseened koos puljongiga keema. Keeda ca 15 minutit või kuni suvikõrvits on täielikult pehme. Võta pott tulelt ja püreesta kogu segu.
 
Lisa segule vahukoor, toorjuust ja sega kuni toorjuust on täielikult sulanud. Maitsesta soola, valge pipra ja riivitud muskaatpähkliga.

No comments:

Post a Comment