Mõnus nostalgiline maitse lapsepõlvest, kui leivasupis oli tihtilugu kordades rohkem rosinaid, kui leiba. Antud retseptis küll rosinad puuduvad, aga siiski- siiski. Hea viis, kuidas leivajäägid ära kasutada.
500 g rukkileiba
1 õun
u 5 dl vett
2 tl sidrunimahla
suhkrut
kaneeli
kardemoni
vaniljesuhkrut
Murenda leib sõrmede vahel ja pane vette 10 minutiks ligunema. Kui leib on juba enam- vähem pudruks ligunenud, tõsta pliidele ja lase keema tõusta. Keeda madalal kuumusel 4 - 5 minutit, tõsta pliidilt, lisa maitseained ja sidrunimahl ning vahusta mikseriga senikaua, kuni kõik muutub ühtlaseks kreemiks. Lisada õunatükid ja vajadusele maitsestada veelkord.
Serveerida jahutatult piima, vahukoore, hapukoore või muu meelepärasega :)
No comments:
Post a Comment