Maasikaid veel jagub ja juba paar aastat oli mul mõttes üks isetehtud maasikalikööri retsept. Ei midagi keerulist - see magus ja hea rüübe valmib praktiliselt ise. Vaja on ainult kätepaari, kes maasikad ära puhastab ja need seejärel suhkru ning viinaga purki paneb. Lõppvalmimine jääb ainult aja enda hooleks :)
Kogused on umbkaudsed, eriti just suhkur. Seda ladusin kihiti maasikatega ja ei mõõtnud selle kogust. Vajadusel võib seda aga hiljem juurde panna, kui tundub, et liköör pole piisavalt magus.
Antud kogustest sain ca 2 liitrit likööri.
u 3 l maasikaid
u 0,5 kg suhkrut
u 0,7 l 40% viina
Puhasta maasikad ja lao need suhkruga kihiti 3- liitrisesse purki. Vala peale viin (peaks maasikad ära katma) ja pane purgile peale plastmasskaas. Lase segul ca kaks nädalat kapis seista, aegajalt käi loksutamas, et suhkur ära sulaks.
Kui likööri maitse on juba paras, korja maasikad välja ning vala liköör läbi sõela. Seejärel vala meelepärastesse pudelitesse ja tarvita kohe või jäta seisma.
No comments:
Post a Comment