Wednesday, March 28, 2012

Täiuslik tomatisupp krõbedate saiapulkadega






















Supp:
2 purki kooritud tomateid (konserv)
250 g hakkliha
3 küüslauguküünt
1 sibul
1 klaas vett
2 peotäit riisi
pipart
soola
suhkrut
kuivatatud basiilikut


Saiapulgad:
5 viilu saia
1 küüslauguküüs
oliivõli

Supi jaoks purusta tomatid köögikombainis või saumikseri abiga. Prae potis hakkliha koos purustatud küüslauguküünte ja hakitud sibulaga. Kui hakkliha on enam- vähem valmis, lisa purustatud tomatid ja vesi. Lase segul keema tõusta ja seejärel lisa riis. Keeda tasasel kuumusel umbes 15 minutit. Maitsesta soola, pipra, suhkru ja basiilikuga.

Saiapulkade valmistamiseks lõika saiaviiludest sobiva suurusega ribad. Pane need ahjupannile, pritsi üle oliivõliga ja küpseta (pigem kuivata) neid ahjus 200 kraadi juures kuni saiad muutuvad krõbedaks ja kuldkollaseks. Ahjust välja võttes määri need kergelt üle küüslauguküünega.

No comments:

Post a Comment